SIPA u Sarajevu lišila slobode Mevljudina Idrizovića i Bobana Jankovića

SIPA u Sarajevu lišila slobode Mevljudina Idrizovića i Bobana Jankovića


Tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon što su osumnjičeni predati, ispitao je osumnjičene i odlučio prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za:

SIPA u Sarajevu pronašla 16 kila marihuane, dvije osobe lišene slobode

1. Idrizović Mevljudina, rođenog 1956. godine u Peći, državljanina Srbije i BiH;

2. Janković Bobana, rođenog 1971. godine u Skadru, Albanija, državljanin Albanije, nastanjen u Crnoj Gori.

Osumnjičeni su lišeni slobode u koordiniranoj akciji Tužilaštva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz saradnju s OSA-om BiH.

Prilikom lišenja slobode kod osumnjičenih je pronađena i oduzeta opojna droga marihuana, u količini od približno 16 kilograma, kao i veća količina novca u različitim valutama. U okviru akcije, kodnog naziva “Buna”, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni učestvovali u organiziranom krijumčarenju opojnih droga s područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Prijedlog pritvora predložen je, između ostalog, iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. tačke a) i b) zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike. Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija