Sivro: Fortu su radnici izviždali, a jedna osoba ga je samoinicijalno pokušala fizički napasti

Sivro: Fortu su radnici izviždali, a jedna osoba ga je samoinicijalno pokušala fizički napasti


Danas je ispred zgrade Vlade KS održan mirni protestni skup na kojem je preko 2000 radnika iskazalo opšte nezadovoljstvo zbog odnosa Vlade KS po pitanjima poštivanja Koordinacije sindikata kao socijalnog partnera, povećanja plata radnicima u 2023. godini i isplate jednokratne novčane pomoći radnicima u 2022. godini.

Veliki protesti u Sarajevu, radnici gurali Fortu

 

“Na skupu se nenajavljen pojavio premijer Edin Forto, koji je pitao da li organizatori žele da se obrati radnicima. Nakon što su ga radnici izviždali, napustio je skup. Jedna osoba koja je samoinicijativno došla na skup i ista nije član niti jednog od osam sindikata (podaci poznati policiji), verbalno je vrijeđala premijera KS i pokušala da ga fizički napadne, ali je brzom reakcijom redara i policije, fizički kontakt spriječen. Molimo vas da ovaj demanti objavite imajući u vidu da su pojedini mediji objavili netačne informacije” saopšteno je iz Koordinacije.

Na protestnom skupu su bili radnici iz osnovnih i srednjih škola, predškolskih, visokoškolskih i ustanova kulture, nauke i socijalne zaštite, Ministarstva unutrašnjih poslova i organizacionih jedinica Uprave policije, zavoda i organa državne službe, javnih komunalnih preduzeća i javnih ustanova zdravstva.

Oni su iskazali nezadovoljstvo zbog odnosa Vlade Kantona Sarajevo po pitanjima poštivanja Koordinacije sindikata kao socijalnog partnera, povećanja plata radnicima u 2023. godini i isplate jednokratne novčane pomoći radnicima u 2022.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija