Sjećate li se trudnice koja je otpuštena s KCUS-a: Dobila je negativan nalaz na koronu

Slučaj trudnice koja je nedavno izbačena odnosno “otpuštena” sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu izazvao je ogromnu pažnju javnost.

Priču je objavila analitičarka Ivana Marić na svom Facebook profilu. Kako je navele trudnica, koja nosi blizance, na KCUS je stigla iz Olova zbog bolova.

Primljena je i stavljene u izolaciju zbog sumnje da ima koronavirus. Testirana je i ujutro otpuštena.

Sa KCUS-a ‘izbačena’ trudnica pred porodom: Kad su saznali da ima Covid-19, nastala je panika…

Iz KCUS-a su kasnije za Depo.ba potvrdili da se je trudnica primljena, ali da je po procedurama otpuštena i vraćena u Olovo. Također su naveli da je testirana na koronavirus.

“Navedena pacijentica primljena je na Kliniku za porodiljstvo KCUS 23.juna – (utorak) radi bolova. U KCUS je upućena iz DZ Olovo. Iako po prijemu na GAK KCUS pacijentica nije imala bolove, s obzirom na činjenicu da se radi o trudnici čije mjesto prebivališta nije na području Kantona Sarajevo, ista je zadržana na promatranju na Klinici za porodiljstvo KCUS. Svo vrijeme bila je u izolacionoj sobi zbog postojanja sumnje na Covid-19 klaster u DZ Olovo.

Procedura hospitalizacije, s obzirom na pandemiju uzrokovanu virusom Covid -19 zahtijeva da svi bolesnici pri prijemu u KCUS imaju nalaz na korona virus. Pacijentica nije imala nalaz, te je testirana na Klinici za porodiljstvo”, saopćeno je tad iz KCUS-a.

Međutim, nisu saopćili da li šta je pokazao test na koronu.

Navedena trudnica, čije ime nećemo objaviti zbog njene zaštite, javila se Raportu. Ona je nakon što je otpuštena s KCUS-a otišla u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

OGLASILI SE SA KCUS-a: Ne komentarišemo tračeve, nije istina da je trudnica izbačena, a mi nikad nismo u panici!

“Želim vam reći da sam testirana i da sam negativna na koronu. Jutros sam dobila nalaz i otpuštena sam iz Covid bolnice u Zenici. Želim da to objavite”, rekla nam je ona.

Ističe da se osjeća dobro i da čuva trudnoću, jer se nalazi pred porodom.

Na pitanje da li želi govoriti o svemu kroz šta je prošla kratko je kazala:

“Sad ne bih ništa. Bit će vremena kada će se to sve moći objediniti i kada ću ispričati šta mi se desilo”.

Tražimo hitan odgovor KCUS-a o postupanju s trudnicama pozitivnim na COVID

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79