Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH otkazana jer im prokišnjava krov

Mirjana Lepić- Marinković, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, obavijestila je zastupnike da sjednica ovog Doma, zakazana za sutra otkazuje zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Ma koliko se razlog činio bizarnim i neozbiljnim, evo šta je predsjedavajuća Lepić- Marinković navela u obrazloženju.

„Poštovane koleginice i kolege, usljed kiše koja je padala protekle sedmice, a pada i danas, došlo je do ponovnog prokišnjavanja plafona u amfiteatru u kojem se održavaju sjednice. Deformitet se vidi i fizički (ulegnuće plafona iznad stola za kojim sjedi rukovodstvo). Kiša prodire na nekoliko mjesta (kaplje u kante koje su postavljene). Uskoro ćete na mail dobiti obavijest i prateću dokumentaciju iz koje prozilazi da je sigurnost objekta narušena i da je potrebna sanacija“.

 

Mirjana Lepić-Marinković je na kraju predložila „odgađanje sjednice iz sigurnosnih razloga, dok se ne pronađe adekvatno rješenje, odnosno prostor za održavanje sjednice“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79