Sjekirama sjekli mladića: Napadači lišeni slobode nakon dvije sedmice

Sjekirama sjekli mladića: Napadači lišeni slobode nakon dvije sedmice


Novosadska policija lišila je slobode Sinišu G. (25), Dimitrija P. (22), Uglješu U. (21) i Tomislava M. (21) iz ovog grada, osumnjičene da su 19. januara pokušali ubiti sugrađanina M. R. (27), kojeg su udarili sjekirom i nanijeli mu teške povrede opasne po život.

Policija je saopćila da su osumnjičeni locirani u Loznici, gdje su im stavljene i lisice na ruke, nakon čega su odvedeni u Novi Sad.

Sve se odigralo prije skoro dvije sedmice u Novom Sadu. Dvojica mladića, maskirana fantomkama, presrela su M. R. (27) i nakon kraće svađe nasrnula na njega sjekirom.

Udarali su ga nemilice sjekirom i nanijeli mu višestruke teške povrede. Nakon krvavog pira napadači su pobjegli, a ekipa Hitne pomoći zatekla je na trotoaru pretučenog M. R. Mladić je prevezen u bolnicu, gdje su ljekari konstatirali da ima povrede kičme, butine, kuka i glave i zadržan je na liječenju. Napadači su sve do sada bili u bijegu, kada ih je uhapsila policija u Loznici.

Motiv ovog pokušaja ubistva nije saopćen, ali su se navodno mladići, prije nego što su sjekirom napali, posvađali sa M. R., ali drugi detalji nisu poznati. Također, još nije objelodanjeno ko je od osumnjičene četvorke M. R. udarao sjekirom, a ko je pomagao u bijegu i kasnije u skrivanju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija