SKANDAL MJESECA: PREMIJER FORTO TRAŽI ISPLATU PAUŠALA U FEDERALNOM DOMU NARODA

Novoizabrani premijer Sarajevskog kantona, Edin Forto, zatražio je od Administrativne komisije Doma naroda Parlamenta FBiH isplatu paušala počev od 1.1.2019. godine.

Anemični Edin Forto je u protekle četiri godine bio zastupnik Naše stranke u Skupštini Sarajevskog kantona, a istovremeno je bio i delegat u Domu naroda ispred Sarajevskog kantona, no kako je primao plaću i paušal u Sarajevskom kantonu, nije mogao primati i dodatni paušal u Domu naroda FBiH.

Stvar se promijenila nakon što je Forto izabran za kantonalnog premijera, čime je, naravno, izgubio pravo na paušal u Sarajevskom kantonu. Ali, formalnopravno, sada ima pravo na paušal u Domu naroda tokom narednih nekoliko mjeseci, dok ne bude konstituiran novi Dom naroda.

Postoji velika mogućnost da se Dom naroda u postojećem sastavu nijednom ne sastane tokom narednih mjeseci, no sve vrijeme delegati, a među njima i Edin Forto, primat će nezasluženi paušal.

(Hayat / Foto: Arhiv)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79