(VIDEO) Skandal poznatog svjetskog brenda zatresao i balkansku modnu plohu

(VIDEO) Skandal poznatog svjetskog brenda zatresao i balkansku modnu plohu


Mnoge svjetske ličnosti su skrenule pažnju na užas koji kruži oficijelnim društvenim mrežama poznatog svjetskog branda “Balenciaga”.

Luksuzna moda ponovno je krajolik s mramornim pločicama za kontroverze, nakon reklamne kampanje francuske luksuzne kuće Balenciaga koja prikazuje djecu koja poziraju s torbicama u obliku plišanih medvjedića ukrašenim odjećom za ropstvo.

U ponedjeljak je modna kuća podijelila novu izjavu na Instagramu u kojoj je rekla da “želi riješiti kontroverze oko naših nedavnih reklamnih kampanja”.

https://www.tiktok.com/@dreday4christ/video/7170788057996627242?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7104666660095919622

 

Balenciaga se suočila sa širokom reakcijom zbog dviju nedavnih reklamnih kampanja koje su uključivale djecu. Jedan od oglasa, dizajnerova kampanja za prikupljanje darova, prikazivala je djecu koja poziraju s torbicama s plišanim medvjedićima, za koje su kritičari istaknuli da izgledaju kao da nose modne dodatke inspirirane BDSM-om i ropstvom.

Kako je uzdrmalo svjetski podij, nije zaobišlo ni Balkansku scenu. Tom prilikom se obratio i poznati pjevač Marko Stojković poznatiji kao MC Stojan na svom tik tok nalogu kako reže svoje skupocjene Balenciaga patike.

@mcstojan_14

#balenciaga #canceled #fyp

♬ Disco – MC Stojan

Drugi oglas pod lupom je Balenciagina kampanja za proljeće 2023., za korištenje ispisa odluke Vrhovnog suda o dječjoj pornografiji.

U objavi je dizajnerski brend napisao: “Snažno osuđujemo zlostavljanje djece; nikada nam nije bila namjera uključiti ga u našu pripovijest.

 

@mcstojan_14

Zbog promovisanja uzasnih stvari vezanih za decu pridruzujem se i najostrije osudjujem 🫡 #balenciaga #canceled #fyp #foryou

♬ Disco – MC Stojan

@singlemomattorney

Disgusted with everything else that has come to light since the release of their campaign #cancelbalenciaga #momsoftiktok balenciaga

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

https://www.tiktok.com/@phatstass/video/7171178986259729710?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7104666660095919622

@

♬ –

@finnamakeanewafcc

I don’t play when it comes to the safety of children. FK BALENCIAGA #foryou #cancelbalenciaga #awareness

♬ original sound – Michelada



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija