Skandal u Hrvatskoj: Sukob oko vlasništva javne zgrade potresa Dalmaciju

Hrvatska radiotelevizija (HRT) izvijestila je dramatično o događajima u Općini Jelsa na otoku Hvaru. Načelnik Općine, Nikša Peronja, objavio je da je skupina stranih državljana, ovlaštenika Tvornice ključ iz Sarajeva, “neovlašteno uz pomoć plaćenih zaštitara uzurpirala javnu zgradu” po imenu “Depadanse” u Jelsi.

Policija je odvela na ispitivanje nekoliko osoba, dok su kompanija “Jelsa” d.d. i Općina Jelsa podnijele  prijave protiv svih sudionika uzurpacije. Mještani su ogorčeni ovim incidentom, izvijestila je HRT.

Načelnik Peronja je izjavio za HRT da je ulazak i uzurpacija dijela zgrade veliki skandal. On je naglasio da je pojava strane firme iz Sarajeva koja tvrdi da je zgrada njihovo vlasništvo nezabilježena situacija ne samo u Jelsi nego i u Dalmaciji.

Istaknuo je da tvornica čarapa iz Sarajeva nikada nije posjedovala taj prostor te da su imali “stari upis” iz ‘60-ih godina koji se sada poništava.

Uprkos tome, Peronja je priznao da je postojao stari upis kada se razgovaralo o pokretanju tvornice čarapa u okviru planske proizvodnje bivše Jugoslavije. Tvornica čarapa nikada nije pokrenula proizvodnju ili zaposlila ljude na tom prostoru, pa se rješenje iz ‘60-ih sada poništava.

Načelnik Jelse naglasio je da je ovo javna zgrada, javno dobro, pri čemu je Općina vlasnik 50%, dok je ostatak u vlasništvu hotelske kuće Jelsa d.d. Upozorio je da su mještani Jelse vrlo uznemireni ovakvim nasiljem te su spremni poduzeti daljnje radnje u vraćanju prijašnjeg stanja. Ovaj čin nasilja opisao je kao neviđen.

HRT nije prenio izjavu predstavnika sarajevske firme, ali je istaknuo izjave starijih stanovnika Jelse koji su šokirani upadom stranaca uz pomoć zaštitarske firme “Pit Bull” iz Splita.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79