Škrijelj progovorio o pritiscima zbog diplome Sebije Izetbegović

Škrijelj progovorio o pritiscima zbog diplome Sebije Izetbegović


Pritisaka ima. Ima pokušaja spinova i iznošenja laži na moj račun. Ima taj pokušaj da me se linijom tužilaštva pokuša predstaviti kao čovjeka iz kriminalnog miljea – ustvrdio je, između ostaloga, Škrijelj

Gost emisije Špica na TVSA bio je prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, gdje je govorio o ocjeni ustavnosti Zakona o visokom obrazovanju, nepriznavanju diploma s većine bh. univerziteta u Hrvatskoj te očekivanju zlonamjernih udara na Univerzitet kada je riječ o poništenju diplome Sebije Izetbegović.

Kako kaže, udari su već prisutni ne samo na Univerzitet, nego i na njega.

– Kada sam ja lično u pitanju, kreirane su neke za mene fiktivne, izmišljene krivične prijave. Policija provjerava neke navode iz tih krivičnih prijava, to sam čuo zvanično, došli su nam i neki upiti – izjavio je Škrijelj.

Kada je riječ o tome ko su podnosioci prijava i zbog čega, rektor UNSA je imao objašnjenje.

– Dakle, to su sve postupci koji su indikatori da je u ovom slučaju ta politička opcija kojoj pripada gospodin Novalić, očigledno odlučila da to što Senat odlučuje, što donosimo rješenja, što pokušavamo jednu hipoteku da skinemo sa Univerziteta, oni su u fokus svog djelovanja stavili osvetu i revanšizam prema rektoru Univerziteta i vrše zamjenu teza – da to što mi radimo ima političku pozadinu – pojasnio je.

Istakao je kako je riječ o običnom akademskom postupku i da će u skladu s time nastaviti izvršavati svoj posao profesionalno, prema zakonu, a nezadovoljna strana, kako kaže, ima priliku da koristi pouke o pravnom lijeku.

– Pritisaka ima. Ima pokušaja spinova i iznošenja laži na moj račun. Ima taj pokušaj da me se linijom tužilaštva pokuša predstaviti kao čovjeka iz kriminalnog miljea – ustvrdio je, između ostaloga, Škrijelj.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu…

https://youtu.be/JDZIrUW6Lag


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija