Skup podrške i u Beogradu: Okupljeni uzvikivali “oslobodite Palestinu”

Skup podrške palestinskom narodu u Al-Kudsu (Al-Quds) održan je u Beogradu, a sa njega su okupljeni poslali poruku “Oslobodite Palestinu”, javlja Anadolija.

U organizaciji Palestinske dijaspore u Srbiji, okupljeni na Trgu republike poslali su poruku “srpskom prijateljskom narodu da Palestinci žele da žive u miru”.

– Okupili smo se da bismo prijateljskom srpskom narodu poslali poruku da Palestinci žele da žive u nezavisnoj državi, da žive slobodno i dostojanstveno kao ostali na svetu – naveo je predsjednik Palestinske dijaspore u Srbiji Sami Hijjo.

Prema njegovim riječima, okupili su se da daju podršku njihovim ljudima.

– Mi stvarno želimo da živimo u miru, želimo našu nezavisnu državu, želimo dostojanstveno da živimo i želimo da Istočni Al-Kuds bude naš glavni grad. Ne može niko da pokloni Al-Kuds nikome. On je po međunarodnom pravu okupiran grad i niko nema pravo da ga to Izraelu i da pokloni kao što je to uradila Amerika – dodao je.

Apelovao je na svijet, kao i na prijateljsku državu Srbiju da to ne učine.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79