Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje


 

Savez za bolju budućnost BiH je u Zenici održao centralni predizborni skup za Zeničko-dobojski kanton. Prisustvovao je i predsjednik Fahrudin Radončić, koji je, između ostalog, indirektno prokomentirao i dešavanja u vezi s aktuelnim hapšenjima zbog Sky aplikacije.

– Pobjednički duh se već osjeća. Ideje Saveza za bolju budućnost BiH su sve jače i pokazalo se da su one budućnost naše zemlje, i u razvoju, ekonomiji, stabiliziranju političkih i međunacionalnih odnosa, stabiliziranju cijelog regiona i, što je jednako važno, uspostavi pravne države – rekao je Radončić.

U nekoliko mjeseci, istaknuo je lider Saveza za bolju budućnost BiH, zahvaljujući svim evropskim policijama i SAD, putem aplikacije Sky, otkrivene su mnoge mafijaške i narko veze u cijelom regionu.

– I prvi i drugi put kada sam bio ministar sigurnosti, javno sam govorio o postojanju državne mafije. Skupo sam platio cijenu te borbe velikim ličnim patnjama i najgroznijim pokušajima moje diskreditacije i svega oko mene, pa i SBB-a. To je išlo od objavljivanja hiljada tekstova i više od 10 knjiga protiv mene, pritvora i montiranih procesa, do pokušaja poreznih montaža i uništenja na svaki mogući način. Sve se to pokazalo kao velika laž.

Zato danas ponosno mogu reći da mi nije žao, jer pravda stiže mafijaše instalirane u vrhu države, u obavještajnom i policijskom vrhu, ali i do pojedinaca u pravosuđu. Takozvana crna američka lista je sa svakim novim imenom nova svijetla stranica za region i BiH u borbi protiv narkomafije i u borbi za pošteno i nezavisno pravosuđe i stabilni pravi sistem.

Sada postaje jasno zašto sam baš ja toliko smetao, zašto su im toliko smetali Savez za bolju budućnost BiH i pojedini slobodni mediji i hrabri novinari. Vjerujem da je ovo početak velike međunarodne kampanje pomoći našoj zemlji da stane na antikorupcijske noge i postane dio alijanse u borbi protiv kriminala svake vrste.

Treba odati priznanje i pojedincima u Tužilaštvu BiH, jer već su u pritvoru šef kabineta bivšeg ministra sigurnosti Dragana Mektića, visoki dužnosnici OSA-e, doskorašnji uposlenici SIPA-e i to je ogroman iskorak i velika hrabrost da se naloži njihovo hapšenje – kazao je Radončić.

On je napomenuo da je sada i jasnije zašto pojedini političari u posljednje vrijeme daju brutalne i netačne izjave o Bajdenovoj administraciji i politici zvaničnog Vašingtona prema Bosni i Hercegovini.

Prisutnima su se obratili i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Adnan Jupić, kandidati za Parlament FBiH Ednan Drljević i Nasir Beganović, nosilac liste za Kantonalnu skupštinu Adel Sinanović te povjerenik Gradskog odbora SBB-a Zenica i kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Aldin Isaković.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija