Skupština Brčko distrikta danas o povećanju plata u javnom sektoru

Skupština Brčko distrikta danas o povećanju plata u javnom sektoru


Skupština Brčko distrikta raspravljaće danas o nizu izmjena zakona koji se odnose na povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru, u prvom čitanju.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić ranije je rekao novinarima da će kroz te izmjene zakona biti povećan iznos toplog obroka za zaposlene u javnom sektoru sa sadašnjih pet KM, kao neoporezivi dio, na osam KM.

“Istovremeno, doći će do promjene gornje granice neoporezivog dijela toplog obroka u Zakonu o porezu na dohodak koji će iznositi 10 KM. To znači da se i u realnom sektoru mogu povećavati iznosi toplog obroka do 10 KM”, pojasnio je Milić.

Milić je naveo da će se na ovom zasjedanju poslanici izjasniti o dodjeli zemljišta putem specijalne pogodbe Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Medžlisu Islamske zajednice za potrebe sahranjivanja umrlih, čime bi bio riješen višegodišnji problem nedostatka grobnih mjesta.

Na dnevnom redu 33. redovne sjednice, u drugom čitanju, između ostalog, naći će se izmjene i dopune Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, izmjene i dopune Zakona o udruženjima i fondacijama, kao i zakona o sportu i o visokom obrazovanju.

Biće riječi o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom preduzeću “Luka Brčko”, a zatim i o nizu revizorskih i izvještaja o radu javnih preduzeća, ustanova i fondova distrikta, te nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 sati.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija