Skupština prihvatila prijedlog: Žičara će biti besplatna za Zagrepčane

Grad Zagreb donio je odluku da od 4. jula omogući besplatan prijevoz žičarom Sljeme za stanovnike s prebivalištem ili boravištem na području grada.

Ova inicijativa slijedi sporazum između Grada Zagreba i Javne ustanove Parka potpisanog u martu, koji ima za cilj unaprijediti kvalitetu rekreacije na Parku prirode Medvednica.

Također, Grad Zagreb je prihvatio Program poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva za razdoblje od 2024. do 2030. godine, koji je predložio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Na istoj sjednici, Gradsko vijeće nije prihvatilo izvještajo stanju Muzeja za umjetnost i obrt te zaključak Kluba zastupnika Plavoga grada i neovisnih Fortuna i Rusak. U izvještaju se navodi da je voditeljica računovodstva Muzeja pronevjerila značajnu svotu novca, a postavlja se pitanje odgovornosti prethodnih i sadašnjih vodstvenih struktura.

Gradonačelnik Tomašević je odgovorio na optužbe te najavio rad na osiguranju adekvatnih depoa za muzejske funduse.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79