Slađan V. (44) smatrao da je ženi mjesto u kući: Sada je osuđen zbog prijetnji bivšoj ženi

Pred Regionalnim sudom u austrijskom Ajzenštatu danas je osuđen Slađan V. (44), hrvatski državljanin, rođen u Lincu, koji se teretio za ozbiljne prijetnje bivšoj ženi.

Kako prenose austrijski mediji, ovaj “Balkanski mačo” je nekvalifikovani radnik, koji je smatrao da je ženi mjesto u kući.

Naime, on je 2016. godine oženio ženu iz Bosne i Hercegovine, očekujući da će ga ponizno slušati, ispunjavati svaku njegovu želju. Međutim, ispostavilo se da je ova atraktivna i sposobna 35-godišnjakinja bila odlučna da uspije u životu, pa je tako čak pokrenula i vlastiti biznis. Njegov ego se jednostavno nije mogao izboriti s tim i tada kreće pakao u braku.

Nakon nekoliko ozbiljnijih incidenata, žena ga je napustila. On je tada potpuno poludio, zgrabio je za kosu i prijetio da će je ubiti, ako mu ne pokaže s kim se dopisuje na WhatsAppu. Ona je tek tada odlučila da ga prijavi za prijetnje i nasilje u porodici.

Njegovo današnje ponašanje u sudu je takođe bilo neprihvatljivo, otvoreno je pokazivao nepoštovanje prema sudu, zbog čega ga je sutkinja nekoliko puta opomenula. Inače, situacija u sudnici je u nekoliko navrata bila na ivici eskalacije, a sutkinja je pitala ženu zašto ga nije ranije prijavila, na šta je ona odgovorila da ga se bojala. Presudan je bio napad u januaru, kada je shvatila da više ne može da trpi.

“Ona laže, laže, uopšte ne znam zašto sam ovdje”, agresivno je Slađan V. ponavljao tokom suđenja.

Sutkinja je, izričući presudu, poručila ovom bračnom paru da je krajnje vrijeme da se oboje saberu, jer imaju zajedničko dijete. Na kraju je optuženi, koji je ranije već bio osuđivan, dobio četiri mjeseca uslovno uz plaćanje novčane kazne, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79