Slovenija ima novi uslov za ulazak u zemlju: Ovo važi za one koji nisu vakcinisani niti prebolovali covid

 

Slovenska vlada promijenila je uslove za ulazak u zemlju za one koji nisu vakcinisani ni prebolovali koronavirus i nemaju negativan test, pa oni karantin nakon ulaska više neće moći privremeno prekinuti negativnim testom.

Zbog skraćivanja kućne izolacije s 10 na 7 dana ukida se mogućnost prijevremenog prekidanja karantina s negativnim PCR testom, a osoba koja se nakon prelaska granice uputi u izolaciju morat će kod kuće biti izolirana punih sedam dana, objavio je vladin ured za komunikacije.

Bez odluke o obaveznoj izolaciji u Sloveniju i dalje mogu ulaziti oni koji se vakcinisani priznatim vakcinama, oni koji su preboljeli covid-19 ili imaju negativan test na koronavirus.

Zdravstvene vlasti objavile su u subotu da je u zadnja 24 sata potvrđeno 7.580 novih zaraza, što je najveći broj dnevnih infekcija od početka epidemije, a još je pet oboljelih umrlo.

Sa 14.360 PCR testova potvrđeno je 7.580 zaraženih ili 52.8 posto među testiranima, a napravljeno su još 109.072 brza antigenska testa, čije pozitivne nalaze još treba potvrditi PCR testiranjem. Po podacima vlade, u bolnicama je trenutno 514 covid-pacijenata, od čega 156 na odjelima intenzivne njege piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79