Smajić: Vučić, Dačić i Dodik javno manipulišu sa Konakovićem

Smajić: Vučić, Dačić i Dodik javno manipulišu sa Konakovićem


Količina Konakovićevog nerazumjevanja političke komunikcije u javnom prostoru je prosto nevjerovatna, naveo je Smajić

Predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković, pokušavajući se braniti od opravdanih kritika za propuste koje je napravio zajedno sa Trojkom, a kada su u pitanju zaštita suvereniteta Bosne i Hercegovine i dostojanstva njenih građana, u javnost plasira pogrešne dokumente, kazao je delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

Količina Konakovićevog nerazumjevanja političke komunikcije u javnom prostoru je prosto nevjerovatna, a nervoza i ljutnja koje ispoljava u svojim videonastupima, prevazilazi ponašanje zrelog čovjeka. Konaković očigledno ne trpi da mu iko spomene ime u negativnom kontekstu iako obavlja vrlo odgovornu poziciju koja zahtjeva smirenost, koncentraciju i pravilnu informisanost.

Umjesto da svoj bijes usmjeri na saradnike koji ga loše savjetuju i plasiraju mu neprovjerene informacije, on gubi političke poene jer upada u nove nevolje nudeći javnosti pogrešne dokumente – naveo je Smajić, te dodaje da je u tom smislu potrebno razmišljati o nekoliko stvari:

­ Historija Bosne i Hercegovine nije počela 2018. godine kada je osnovan NiP niti 2022. godine kada je Trojka došla na vlast.

– Sve što je potpisano prije 2018. godine, a u čemu je učestvovala SDA, dio je i Konakovićeve krivice i odgovornosti jer je glasno lobirao za SDA, tvrdio da je to najbolja politička opcija, i glasače usmjeravao da daju svoj glas za njegovu stranku. To je i logično, jer je bio visoko pozicionirani član SDA zajedno sa svojim stranačkim kolegama Ademovićem i Zvizdićem, i energično se borio za svoju stranku i davao joj snagu i legitimitet.

– Ako napada SDA, napada i sebe, pa se postavlja pitanje hoće li u budućnosti napadati i na ovo što sada radi i govori?

-Razumije li Konaković šta znači kad ga Vučić, Dačić i Dodik javno manipulišu kao predstavnika Bosne i Hercrgovine i igraju se s njim tako što vuku poteze koji ponižavaju BiH sa helikopterom, marširanjem gardista, dolaskom policajaca i on to opravdava dajući im saglasnost?

– Zna li Konaković da sporazumi o saradnji između država trebaju i mogu funkcionisati dok se ne zloupotrebljavaju, a kad se počnu zloupotrebljavati onda se koriste mehanizmi da se ta zloupotreba zaustavi.

– Zašto Srbija traži dozvole za ulazak policajaca ili vojnika ako ne trebaju?

– Zna li Konaković, a trebao bi, da ni obični putnik koji dobije vizu za neku zemlju nema garanciju da će ući u tu zemlju jer može biti vraćen sa granice?

– Da li Konaković razmišlja kad na press konferenciji pokazuje dokument iz 2011. godine na koji se Srbija i bh. entitet RS ne pozivaju kada dogovaraju saradnju? Misli li time da niko ništa ne razumije osim on i njegovi spin saradnici, jer taj sporazum koji je pokazao upravo ne dozvoljava ovo što se dešava?!

– Postoji li na kraju imalo sluha da shvati da nuđenjem svojih neutemeljenih argumenata, samo pravda poteze Vučića i njegovog Svesrpskog sabora na čiju se deklaraciju Konaković također poziva?


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija