Smajo Mandžić (SDA): Naša Stranka treba biti ugašena. Žele oduzeti novac od TK

Smajo Mandžić (SDA): Naša Stranka treba biti ugašena. Žele oduzeti novac od TK


Nakon informacije da bi premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk iz Naše Stranke tražio izmjenu odluka o ponderima, oglasio se tuzlanski zastupnik iz SDA koji bi ugasio ovu stranku.

⚜ Zašto NS (njihova stranka ) mora biti ugašena, pa makar bilo gore ?

⚜ U prethodnom mandatu, koalicija predvođena SDA uspjela je ispraviti decenijsku nepravdu prema kantonima u odnosu na koje je KS bio u povlaštenom položaju.

⚜ Izmjenjen je ponder 2 koji je KS imao u raspodjeli javnih prihoda, zbog čega je TK u prethodnom periodu bio zakinut za nekih 200-300 miliona KM.

⚜ Izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda TK je pripao značajan iznos novca, te je u narednih nekoliko godina budžet TK trebao biti sukcesivno uvećavan i na godišnjem nivou veći u prosjeku za 20 – 30 miliona KM.

⚜ Sada koalicija stranka SDP-NiP-NS žele ponovo mjenjati Zakon o pripadnosti javnih prihoda i od TK oduzeti navedeni novac.

⚜ Dok se u državi dešavaju tektonski poremećaji , rušenje ustavno-pravnog poretka i prijetnja teritorijalnom integritetu, oni perfidnim forama pokušavaju srušiti stabilnost i razvoj TK i ostalih kantona, u korist KS.

NEĆE PROĆI !

#smteam⚜

p.s.na slici, Nihad Uk, Premijer KS ( NS )


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija