Smanjen broj blokiranih računa firmi u BiH

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CB BiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa firmi u BiH.

U novom izvještaju o blokiranim računima u jedinstvenom registru računa CB BiH navedeno je da je u BiH početkom februara bilo blokirano 103.816 računa firmi te da 56.753 firme imaju blokiran barem jedan račun.

Ukupan broj blokiranih računa firmi u odnosu na mjesec prije umanjen je za 236, a broj firmi koje imaju blokiran barem jedan račun povećan je za 70.

U novom izvještaju, koje sadrži 4188 stranica (četiri manje nego prošli izvještaj) nabrojene su firme iz svih sfera društvenog života, od proizvodnih poduzeća, trgovina, frizerskih salona, benzinskih oumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana do raznih agencija, zadruga, firmi.

Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvješću Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa firmi u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale barem jedan blokiran bankarski račun.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79