Šmrkov advokat nudi 750.000 KM jamstva da mu se ukinu mjere zabrane!

Šmrkov advokat nudi 750.000 KM jamstva da mu se ukinu mjere zabrane!


Sarajevski advokat Zlatko Ibrišimović, koji je prije nekoliko mjeseci hapšen u sklopu istraga u vezi sa Sky aplikacijom, ponudio je jamstvo u nekretninama čija je vrijednost 750.000 KM, saznaje “Avaz”.

Ibrišimović, koji je bio advokat Admira Arnautovića Šmrka, ali i uhapšenog narkobosa Milana Matkovića, nakon hapšenja proveo je mjesec u pritvoru u Vojkovićima, ali je zatim pušten uz mjere zabrane.

Tužilaštvo BiH zvanično ga sumnjiči za organizirani kriminal i pranje novca. Tada mu je određen kućni pritvor koji je nedavno ukinut.

Ibrišimović je uhapšen u sklopu istrage o Sky aplikaciji, koju je i sam posjedovao.

Tada je zajedno s njim uhapšen i Amer Selak, pripadnik MUP-a KS koji je, nakon tri mjeseca u pritvoru, također na mjerama.

No, prema informacijama “Avaza”, Ibrišimovićevi advokati ponudili su jamstvo kako bi mu Sud ukinuo i mjeru zabrane putovanja, tačnije napuštanja države.

Međutim, kako stoje stvari, Tužilaštvo se tome protivi, zbog čega je zakazano i ročište u Sudu BiH na kojem će se o tome raspravljati.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija