Snežanu su svi odbacili jer je postala Hurija

Snežanu su svi odbacili jer je postala Hurija


Prelazak sa jednog vjerskog opredjeljenja na drugo često je duboko lično iskustvo koje može značajno oblikovati život pojedinca. Srpkinje koje su odlučile da pređu iz pravoslavlja na islam pružaju primjere kako vjera može biti pokretačka snaga u njihovim životima. Ove žene su se suočile sa različitim izazovima, ali i pronašle novu duhovnu dimenziju koja im je donijela mir i ispunjenje. Kroz njihove priče, ćemo se upoznati sa životima i otkriti šta ih je motivisalo na ovaj značajan korak.

Dušica Trninić Dušica Trninić, iz Beograda, javnosti je postala poznata nakon što je 2016. godine stupila u brak s Mirsadom, bratom pjevačice Emine Jahović. Odluka da pređe na islam bila je motivisana ljubavlju i brakom. Iako su njen prelazak na islam i brak izazvali polemike, danas uživa u sretnom braku s Mirsadom i dobroj povezanosti s njegovom porodicom.

Mijana Popović Mijana Popović iz Zagreba, koja sada živi u Sarajevu, pronašla je islam nakon što je tražila istinu i duhovnu ispunjenost. U procesu istraživanja i učenja o islamu, osjećala je duboku povezanost. Njen prelazak na islam bio je trenutak prosvjetljenja, a njen muž je također prihvatio islam nakon nje.

Snežana Nikolić Snežana Nikolić iz Smederevske Palanke, poznata kao Hurija, odlučila je preći na islam iako je naišla na otpor svoje okoline, i svi su je se odrekli osim od majke. Njen prelazak na islam bio je vođen njenim osobnim uvjerenjem i ljubavlju prema vjeri. Uprkos životu u iznajmljenom stanu, Snežana ostaje posvećena svojoj vjeri.

Ivana Kostić (Sara) Ivana Kostić iz Sarajeva, sada poznata kao Sara, prošla je kroz značajne životne promjene prešavši na islam. Nakon razvoda i teških trenutaka, uspjela je ostvariti uspjeh u kozmetičkoj industriji u Sarajevu. Njen prelazak na islam dogodio se nakon sna, i kako kaže, donio joj je unutarnji mir i duhovnu ispunjenost.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija