Snijeg će se otopiti, stižu nam proljetne temperature

Nakon nekoliko polarnih dana u Bosni i Hercegovini, kada je temperatura padala i 20 stepeni ispod nule, dobre vijesti objavio je meteorolog Bakir Krajinović.

U prognoziranom periodu do 19. februara očekuju nas skoro pa proljetne temperature.

Bez padavina

  • Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, naredne sedmice su u cijeloj Bosni i Hercegovini izgledne stabilne vremenske prilike, bez padavina, s mjestimično maglovitim jutrima i dužim sunčanim intervalima tokom dana – naveo je Krajinović.

Temperaturni režim će se promijeniti. Jutarnje temperature će i dalje biti ispod nule, ali očekuje se porast dnevnih temperatura do 10 stepeni.

  • Od srijede, 15. februara, postepeno će biti toplije, kako danju tako i u jutarnjim satima. S izuzetkom centralnih i planinskih područja, gdje su još mogući jutarnji mrazevi. Na sjeveru i jugozapadu Bosne s vrijednostima od 2 do 4, u Hercegovini od 4 do 7 stepeni. Uz više sunčanog vremena, maksimalne dnevne temperature će do kraja sedmice porasti i dostizat će između 8 i 12 u Bosni, u Hercegovini od 11 do 15, mjestimično i koji stepen iznad – kazao je Krajinović.

 

Sniježni pokrivač intenzivnije će se topiti od sredine sedmice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79