Snijeg i vjetar s olujnim udarima, a onda slijedi promjena: Donosimo vremensku prognozu do nedjelje

Snijeg i vjetar s olujnim udarima, a onda slijedi promjena: Donosimo vremensku prognozu do nedjelje


U našoj zemlji danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u Bosni.

Snijeg ili susnježica su mogući i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Poslije podne padavine postepeno prestaju. Vjetar sjeverni s olujnim udarima. Na području Hercegovine, zapadne i istočne Bosne povremeno su mogući i orkanski udari vjetra. Jutarnja temperatura od -3 do 3, a dnevna od -1 do 11 stepeni.

U četvrtak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niske naoblake. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na planinama do -13, na jugu od -1 do 5, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 4 do 10 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne ujutro i prije podne je moguć slab snijeg ili slaba kiša. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -1 do 5 stepeni, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 6 do 11.

U subotu pretežno sunčano. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura od -7 do 0, na jugu od -1 do 4, a dnevna od 0 do 6, na jugu od 5 do 11 stepeni.

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Izdvajamo putne pravce: Mokro-Podromanija, Trnovo-Foča, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na učestale jake udare vjetra.

Apeliramo na vozače da prije polaska na putovanje provjere informacije o stanju na cestama (putem telefona 1282, na našoj web stranici i mobilnoj aplikaciji), kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova, saobraća se i na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac), Crna Rijeka-Mrkonjić Grad i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija