Snježno nevrijeme paralizira Sloveniju: Metar i po snijega u Kredarici, problemi u saobraćaju i bez struje

Snježno nevrijeme koje je pogodilo Sloveniju tokom noći i jutra izazvalo je značajne probleme širom zemlje, s najvećim naglaskom na regiji Kredarica kod Triglava, gdje je visina snježnog pokrivača dosegnula 180 centimetara.

Prema izvještajima, snježne padavine dovele su do djelimične obustave saobraćaja na nekoliko puteva zbog značajne količine snijega. Zbog snažne bure, dionica autoputa od Primorske do Ljubljane, između Kastelca i Kozine, zatvorena je za saobraćaj.

Najviše snijega palo je u regijama Notranjska i Kočevsko, te u dijelovima centralne Slovenije, dok su neki dijelovi Gorenjske ostali pošteđeni snježnih padavina.

Uprava za civilnu zaštitu i pomoć javlja o ukupno 17 intervencija vatrogasnih brigada, s najviše intervencija zabilježenih u Slovenj Gradecu, Celju, Ljubljani, Mariboru i Ptuju.

Pritom, oboreno drveće na putevima izazvalo je niz problema, a jedno drvo palo je na opštinu Slovenjska Bistrica. Dodatno, padanje drveća oštetilo je dalekovode, uzrokujući prekide u opskrbi električnom energijom na potezu između Mežice i Maribora na severoistoku Slovenije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79