SNSD podnio krivične prijave protiv Jelene Trivić i Nebojše Vukanovića

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) podnio je krivičnu prijavu protiv opozicionih političara Jelene Trivić (PDP) i Nebojše Vukanovića (Lista za pravdu i red), zbog iznošenja u javnost informacija o ubačenim falsifikovanim glasačkim listićima dva dana prije zvanične objave iz Centralne izborne komisije BiH (CIK).

SNSD, kako je danas prenijela novinska agencija Srna, u prijavi navodi da su falsifikovani listići u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu pronađeni u nedjelju, 23. oktobra, a da su Trivić i Vukanović 21. oktobra na konferenciji za novinare najavili da će biti pronađeni falsifikovani listići.

CIK BiH je tokom ponovnog brojanja glasova za predsjednika RS u dva navrata pronašla falsifikovane glasačke listiće, prvi put na biračkim mjestima u Bratuncu i Šekovićima, a potom i u Brčko distriktu.

Zbog toga je CIK podnijela prijave Tužilaštvu BiH, po čijem nalogu su juče inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) izvršili uviđaj u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu i pronađene falsifikovane glasačke listiće odnijeli na vještačenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79