Šokantni detalji: Otac pitao ubice da li su vidjeli Danku (2), oni rekli da nisu iako su je stavili u auto

Foto: Kurir

Zločin koji je počinjen nad malom Dankom duboko je potresao cijelu Srbiju. Nakon desetodnevne potrage pripadnici MUP uhapsili su Srđana Janković i Dejana Dragijević, osumnjičene da su autom uradili i ubili Danku, pa njeno tijelo bacili na deponiju – rekao je ministar.

Gašić ističe da su obojica priznali i do detalja opisali zločin.

– Prema svim informacijama kojima raspolažemo, izneću vam retrospektivu. Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa djecom iz Bora. Ona se igrala sa djecom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59 – rekao je ministar Gašić.

U 18.57 časova aktiviran je sistem Pronađi me, podseća ministar Gašić.

– Mi smo do detalja pratili kretanje majke, i svih mogućih lica koja su prolazila istom trasom. Provjeravali i kada je nastala fotografija. To su nam bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko je dijete bilo van vidokruga majke – istakao je Gašić.

Dodaje da je Danka izašla iz dvorišta, i kretala se asfaltom.

– Majka je oko 13.50 vidjela bijeli auto i muško lice pored vozila fiat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provjere šahtu. Njihovo kretanje je zabilježeno na kameri. Kasnije je zabilježeno da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom.

Potom su krenuli, i djevojčicu udarili nekih 30-40 metara od mjesta zaustavljanja. Autom je upravljao Dejan Dragijević, a Srđan Janković je tijelo djevojčice prebacio na zadnje sjedište preko alata.

Dogovorili su se da tielo djevojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao da li su vidjeli djevojčicu, na šta su odgovorili negativno – rekao je ministar.

Potom su se odvezli do deponije i tijelo djevojčice bacili na deponiju.

– O monstruoznosti svjedoči i to da je na poziv direktora Dejan Dragijević, otišao da traži djevojčicu u Banjskom polju, svjestan da ju je usmrtio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79