Šokantni snimak – drugi dio / Osmica “nabio nogom” Avdu Avdića, tužiteljicama se hvalio koliko je puta bio oženjen

Na snimku Mehmedagić priznaje da su Avdo Avdić i Slobodna Bosna objavili pogrešnu informaciju da je ona boravila u hotelu Jadran u Neumu.

Na drugom dijelu snimka koji su medijima mailom poslali “pošteni i potlačeni uposlenici OSA-e”, direktor ove agencije Osman Mehmedagić Osmica, između ostalog, spominje Ranka Debevca, predsjednika Suda, novinara Avdu Avdića, Milana Tegeltiju, Asima Sarajlića, Muhameda Ajanovića, Gorana Salihovića, njegovog bivšeg šefa kabineta Hasana Pleha.

U jednom trenutku Osmica priznaje da OSA prati i novinara “Avaza”, koji objavljuje tekstove o njemu.

– Ja imam službu koja analizira, ja dam njima oni sve provjere. Mi znamo kada je on zvao onog Aščerića (Miralem Aščić, novinar “Avaza”). Mi znamo kada je ovaj njega Aščerić zvao, sve mi znamo – kaže Osmica na snimku.

Govoreći o Avdi Avdiću, Osmica je rekao:

– Ja kada sam imenovan za direktora, on me sreo na cesti i rekao “šta je vi paraobavještajci”. Ja ga nabio nogom i ganjao ga dole. On je onda išao u Ambasadu SAD, FUP, SIPA-u, podnio krivičnu prijavu protiv mene, pa se onda počeo lizat sa mnom – kaže Osmica.

Na snimku Mehmedagić priznaje da su Avdo Avdić i “Slobodna Bosna” objavili pogrešnu informaciju da je ona boravila u hotelu Jadran u Neumu.

Avdo ti prati te tendere – kaže Osmica Tadićki. Na snimku se dotaknuo i Asima Sarajlića. Govoreći o aferi “Diploma”, kazao je:

– Tu me ne mogu naći. Mogu negdje drugo. Dva puta sam se ženio, volim cure.

Na snimku se čuje da je na mjerama OSA-e bio i šef kabineta smijenjenog glavnog državnog tužioca Gorana Salihovića.

– Taj čovjek je nosao predmete i radio šta je htio. Malo, malo 100.000 maraka mu na računu – kaže između ostalog Osmica za Hasana Pleha.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79