Solidarnost za Nizamu: Gradonačelnica Benjamina Karić se ponovo oglasila

Solidarnost za Nizamu: Gradonačelnica Benjamina Karić se ponovo oglasila


Prema tragičnim dešavanjima u kojem je mlada Nizama Hećimović iz Gradačca brutalno izgubila život, gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, poziva sugrađane i građane cijele Bosne i Hercegovine da se pridruže mirnoj šetnji protiv nasilja. Ova inicijativa ima za cilj podići svijest o ozbiljnom problemu nasilja i tražiti promjene koje će osigurati sigurniju budućnost za sve građane.

U emotivnom i snažnom obraćanju putem društvenih platformi, gradonačelnica Karić istakla je važnost zajedničkog djelovanja kako bi se osigurala trajna promjena u društvu.

” Dragi prijatelji, svjesna funkcije koju obnašam i pažnje javnosti koju ona nosi, dozvolite mi da to u ovom trenutku zloupotrijebim.

Tragična ubistva u Gradačcu ne dozvoljavaju mi da sjedim skrštenih ruku. Osjećam svaku obavezu da uradim sve što mogu kako ova tema ne bi imala svoj rok trajanja, kako to kad nas obično bude.

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i ono mora biti tačka odakle će se slati sve važne i snažne poruke.

Pozivam sve građane Sarajeva da se u svojoj solidarnosti pridruže mirnoj šetnji u znak protesta protiv svake vrste nasilja”, kazala je Benjamina Karić.

Pozivajući građane na mirnu šetnju kao izraz solidarnosti i protivljenja nasilju, gradonačelnica je naglasila važnost zajedničkog stava protiv ovakvih nehumanih činova.

Inicijativa se fokusira na stvaranje pozitivnog i snažnog društvenog pritiska kako bi se osigurala ozbiljna razmatranja promjena zakona i politika koje će doprinijeti suzbijanju nasilja i zaštiti svih građana.

Tragično ubistvo Nizame Hećimović je potaknulo brojne građane na aktivno djelovanje. Ovaj događaj je podsjetnik na hitnu potrebu za ozbiljnim angažmanom kako bi se zaustavilo nasilje i osigurala sigurnost svih građana, posebno žena i djece.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija