Španska policija zaplijenila više od 2 tone kokaina koji pripada Balkanskom kartelu

Španska policija u saradnji sa američkom agencijom za borbu protiv narkotika, DEA, zaplijenila je 2.300 kilograma kokaina, skrivenih u ribarskom brodu nedaleko od Viga, saopštila je španska policija. Uhapšeno je pet osoba, a droga, prema navodima policije, pripada “Balkanskom kartelu”.

Policija je presrela ribarski brod oko 40 nautičkih milja od luke Vigo i na njemu uhapsila sva četiri člana posade, a nešto kasnije i još jednu osobu koja je pratila teret, saopštila je policija.

Peta osoba, koja je pratila teret je iz Viga pobegla u Madrid, ali je uhapšena u jednom od hotela.

Gotovo istovremeno, policija je upala i u dva stana u Korunji, gdje je zaplijenila luksuzni automobil i oko 200.000 eura.

Akcija je uslijedila poslije istrage kojom je utvrđeno da “Balkanski kartel” namjerava da španske luke koristi kao tranzitnu tačku za kokain iz Južne Amerike.

Kao dio plana, španska policija je navela i da su šverceri drogu do blizine španske obale dopremali u brodovima za prijevoz kontejnera, nakom čega je raspoređena u manja plovila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79