Spasioci i dalje tragaju za potraga za Britancem koji je pao s kruzera u Hrvatskoj

Spasioci i dalje tragaju za potraga za Britancem koji je pao s kruzera u Hrvatskoj


Potraga za Britancem koji je u petak pao s kruzera nedaleko od otočića Jabuka u Hrvatskoj, nastavljena je već treći dan, ali bez većeg uspjeha.

Kako su naveli iz Ministarstva mora, sva raspoloživa plovila nalaze se u akvatoriju Jabuke još od petka, a u traganju za Britancem učestvuje i brod Obalne straže.

Iako spasioci i dalje vjeruju kako će pronaći Britanca, svjesni su kako će svakim satom pozitivan ishod biti sve teže očekivati.

Pošto je čovjek bio sad već negdje 40 sati u moru, sad već nekako gubimo nadu, bez obzira na to što bismo mi svi željeli da se njega nađe, ali 40 sati je jako dugo i gubimo nadu da će se ova potraga uspješno završiti” rekao je predsjednik Zajednice hrvatskih udruženja pomorskih kapetana Sanjin Dumanić, prenosi HRT.

Akcija spašavanja pokrenuta je u petak u pet sati ujutro nakon što je zaprimljena dojava.

U traganju za nestalim Britancem angažovane su i posade putničkih brodova Explorer of the Seas, AF Marina i Olympos Seaways te vlasnici privatnih brodica.

Nemamo neke ohrabrujuće novosti. Sve kolege su intenzivno uključene u potragu. Učestvuju brod i helikopter obalne straže te policijsko plovilo. Čini se sve da se mladi Britanac pronađe”, rekao je ranije koordinator potrage Marin Keko.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija