Spremite se! Sladić najavljulje obilne padavine koje bi ponovo mogle napraviti velike probleme!

Bh. meteorolog Nedim Sladić, najavljuje da bi našu zemlju mogao zahvatiti novi talas obilnih padavina koje bi za posljedicu mogle imati poplave u mnogim dijelovima naše zemlje. Novi val padavina, prema Sladićevoj prognozi, počinje od četvrtka, 9. decembra.

– Akumulirane količine padavina po #GFS-u do 10.12.2021. Novi val intenzivnih padavina ponovo izgledan u četvrtak, napisao je Sladić.

Međutim, u prepisci sa kolegama meteorolozima, u komentarima ispod ove objave, Sladić predviđa da bi padavine mogle biti tako obilne da bi našu zemlju ponovo mogle zahvatiti poplave.

Dodatno ovoj tvrdnji idu i predviđanja uglednog portala AccuWeather, koji za prostor Balkana, kao i za Italiju u narednom periodu predviđa upravo padavine sa opasnošću od poplava.

Kada je Sladić posljednji put najavio poplave, one su se zaista i dogodile, a najpogođeniji je ovaj put bio prostor Sarajeva. Međutim, takva njegova upozorenja, podsjećamo, nisu se svidjela “službenim autoritetima”.

Stiglo je još jedno upozorenje. Pitanje je da li će nadležni sačekati da se ono obistini, pa se boriti sa saniranjem posljedica, ili će djelovati preventivno i spriječiti da eventualni nagli porast vodostaja nanese veću štetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79