Spriječen pokušaj krijumčarenja nakita i satova iz Kine prema BiH

Nadležni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u carinskoj ispostavi Gradiška su izvršili privremeno oduzimanje značajne količine ženskih ručnih satova i raznog nakita, čija se vrijednost procjenjuje na iznos od 1.175.700 KM.

Ova akcija provođena je prilikom detaljne kontrole uvozne pošiljke koja je stigla iz Kine u Bosnu i Hercegovinu, a koja je bila prijavljena kao tekstilna roba.

Međutim, temeljnom inspekcijom, službenici su otkrili skriveni tovar koji je pokušan prokrijumčariti. Radi se o velikoj količini ženskih satova i nakita koji su bili prikriveni u džepovima i rukavima tekstilnih proizvoda unutar pošiljke.

Vrijednost pronađene krijumčarene robe iznosi 1.175.700 KM. Aktivnosti na carinskom terminalu u Gradišci su provodili službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka u saradnji s carinskim službenicima.

Nadležni organi će pokrenuti odgovarajuće pravne postupke protiv počinilaca ovih nezakonitosti pred nadležnim sudom.

Ovaj slučaj ističe važnost pažljive kontrole na granici radi sprečavanja nelegalnih aktivnosti i zaštite ekonomske sigurnosti zemlje.

Uprava za indirektno oporezivanje nastavlja sa svojim naporima u borbi protiv krijumčarenja i svih drugih oblika ilegalne trgovine kako bi osigurala poštivanje zakona i pravilno funkcioniranje tržišta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79