Foto: Ilustracija
Spriječeno krijumčarenje 12 Turaka na bh. granici

Spriječeno krijumčarenje 12 Turaka na bh. granici


Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša, u utorak su lišili slobode državljanina Republike Turske, nakon što je otkriven u krijumčarenju devet državljana Republike Turske.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Velike Kladuše, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje lišili su slobode državljanina Turske jer je u putničkom motornom vozilu Rover, nacionalnih oznaka Portugala, krijumčario trojicu državljana Turske.

 

Otkriven je prilikom nadzora državne granice u mjestu Ivanica na području općine Ravno.

O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužitelji Tužilaštva BiH, prema čijim su nalozima vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih te su, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje osoba predati postupajućim tužiteljima Tužilaštva BiH.

Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a krijumčareni strani državljani predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija