FOTO: Facebook / Deponija smeća u Kladnju
Sramota u Kladnju: Deponija smeća gori danima, građani u opasnosti zbog gustog dima

Sramota u Kladnju: Deponija smeća gori danima, građani u opasnosti zbog gustog dima


Deponija smeća u Kladnju već danima gori, dok gusti dim i dalje predstavlja ozbiljnu prijetnju lokalnom stanovništvu.

Uprkos naporima vatrogasnih jedinica, požar na gradskoj deponiji još uvijek nije stavljen pod kontrolu. Situacija je dodatno otežana povremenim pojavljivanjem otvorenog plamena na različitim lokacijama unutar deponije.

Vatrogasci su uložili značajne napore da spriječe širenje požara na okolne šume, ali otežani pristup i gusti dim dodatno usporavaju njihovu borbu s vatrom. Kako bi se omogućio efikasniji pristup deponiji, mehanizacija se koristi za probijanje novog puta s druge strane deponije.

Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzla izdala je upozorenje građanima da se ne zadržavaju u blizini deponije zbog rizika od trovanja otrovnim dimom, naglašavajući ozbiljnost situacije.

Tokom posljednjih dana, pored gašenja požara u Kladnju, vatrogasne jedinice su intervenisale na više lokacija širom kantona, uključujući požare u Gradačcu, Banovićima, Tuzli, Lukavcu i Gračanici. U svim slučajevima, vatrogasci su se suočili s izazovima uzrokovanim visokim temperaturama zraka koje pogoduju izbijanju novih požara.

Građanima je upućen apel da budu izuzetno oprezni, posebno zbog visokih temperatura koje dodatno povećavaju rizik od požara uslijed nepažnje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija