Sramotno: Nesavjesni građani napravili divlju deponiju kod rekreativne staze

Samo tri kilometra od centra Bosanske Gradiške, u neposrednoj blizini odbrambenog nasipa, niču divlje deponije smeća.

Iako je sakupljanje otpada u ovom gradu dobro organizirano, nesavjesni građani na livade i u šumarke bacaju staru posteljinu, namještaj, kamionske gume, pa čak i otpad životinjskog porijekla. Da nevolja bude veća, deponije su uz sami nasip, koji je nedavno obnovljen i služi kao rekreativna staza.

Ovo se ne može naći nigdje u civiliziranom svijetu. Osim što dovezu otpad, često ga i zapale, pa ne možemo disati niti otvoriti prozore. Žalili smo se komunalnoj inspekciji, ali za sada nema efekta – kažu ozlojeđeni mještani naselja Bok Jankovac.

U ovom prigradskom naselju muku muče i sa zaključanim imanjima mještana koji godinama žive u Austriji, Njemačkoj ili drugim državama, piše Avaz. Ta imanja su zarasla u korov, pretežno u ambroziju, te zadaju nevolje.

Ukoliko niko od nadležnih ne dođe na lice mjesta, postavit ćemo rampu preko puta koji od nasipa vodi prema rijeci Savi. Na taj način spriječit ćemo zagađivače okoline u našem naselju – poručuju mještani Bok Jankovca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79