Sramotno: Novinar RTRS-a dženazu u Potočarima nazvao “igrokazom”

Sramotno: Novinar RTRS-a dženazu u Potočarima nazvao “igrokazom”


U jutarnjem programu RTRS-a gostovao je predsjednik Udruženja novinara RS-a Danijel Simić koji je iznio skandalozne izjave o genocidu u Srebrenici.

Simić je u nekoliko navrata gostujući u programu izjavio se da se svake godine u Srebrenici u julu održava “Potočarski igrokaz”, aludirajući pri tome na 11. juli kada se obilježava Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Iako ga je voditelj programa nekoliko puta upozorio da bi trebao birati riječi kada govori o tim događajima Simić je, slobodno možemo reći, bahato odgovorio “zašto bi birao riječi”.Inače Simić je u maju ove godine razgovarao je sa Hrvatom Vjekoslavom Prebegom kojeg su zarobile ruske snage prilikom pokušaja bijega.

Podsjećamo Valentin Inzko, bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, u julu prošle godine nametnuo je dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Nakon ovoga podnesene su mnogobrojne krivične prijave sudu BiH protiv mnogih javnih ličnosti, no još uvijek niko nije procesuiran.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija