Sramotno slavlje u Priboju osudile Majke Srebrenice: Uvreda za preživjele koji su već morali podnijeti toliki bol

Memorijalni centar Srebrenica i Udruženje Majke Srebrenice žestoko su osudili šovinističko slavlje u Priboju, na kojem su policajci veličali genocid u Srebrenici, ubijanje i silovanje Bošnjaka, a u Pazaru su prizivali novi Vukovar.

– Zaista užasno ponašanje i uvreda za preživjele koji su već morali podnijeti toliki bol i patnju. Incidenti poput ovog naglašavaju razmjere izazova koji još uvijek postoje kada je u pitanju suzbijanje veličanja genocida i promicanje mržnje – naveli su iz MC Srebrenica.

Sramotno slavlje osuđeno je i iz udruženja Majke Srebrenice.

– Policajci u Priboju samo dokazuju da institacije Srbije veličaju ratne zločine, da je želja za ubijanjem i danas velika. Međunarodna zajednica na sve to šuti, dok su Bošnjaci Priboja uplašeni, zastrašeni kao što su bili i 90-tih kad su ih protjerivali, ubijali i granatirali – naveli su iz ovog udruženja..

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79