Srbi ogorčeni jer Vukanović neće na Dodikov miting, ali hoće kod Hadžifejzovića

 

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović nije htio podržati narodni miting “Srpska te zove” gdje se narod okupio kako bi izrazio protest zbog sramne rezolucije o Srebrenici. Ipak, za gostovanje kod Senada Hdžifejzovića imao je vremena i volje piše ATV

Zanimljivo je i da Vukanović nijednog trenutka nije spomenuo razlog zbog kojeg su se građani okupili na Trgu Krajine. Razlog je sramna Rezolucija o Srebrenici, ali za to nije bilo mjesta u emisiji Senada Hadžifejzovića. Vukanović je umjesto o tome govorio o Miloradu Dodiku.

Pljuvao je Vukanović Izborni zakon Republike Srpske, govorio o bankrotu Republike Srpske, licitirao brojevima okupljenih, miješanju Srbije, o svemu ali nikako o srpskim interesima i pitanju Srebrenice.

“Ako oni nisu u stanju dovesti u Banjaluku par hiljada svojih pristalica, čak i na silu. A mislim da na tom skupu nije bilo ni 10 odsto ljudi koji su došli svojom voljom. Mnogo jača je poruka da nije bilo nikakvog skandiranja. Je l’ pamtite ijednu poruku”, rekao je Vukanović i istakao da se ni po čemu ne može pamtiti taj skup.

Čak i kada je voditelj spomenuo rezoluciju o Srebrenici, Vukanović nije htio da govori o tome.

“On hoće tenzije pod svaku cijenu, to je njegovo prirodno stanje. Treba odati počast stradalim u Dobrovoljačkoj, a ne praviti skupove. On prijeti strancima i partnerima da je spreman da ide u mnogo veću radikalizaciju ako mu ne naprave ustupke”, rekao je Vukanović i ponovo izbjegao da kaže išta o Srebrenici.

Ovaj nastup na federalnoj medijskoj kući dopao se Bošnjacima.

“Čestitam tebi Hadžifejzoviću posebno, a tako čestitam u ime Nebojše Vukanovića. Podržavam ga što je iskren i istinit protiv porodice Dodik”, piše Еmin kao i drugi Bošnjaci. Ipak, mnogi Srbi nisu baš blagonaklono gledali na ovo gostovanje Vukanovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79