Srbija: Djevojka (24) došla na testiranje, kolabirala, pa preminula u covid ambulanti

Kako smo saznali, nju su pratioci doveli u ambulantu kako bi se testirala, jer je nekoliko dana imala visoku temperaturu. Ali, u jednom trenutku je kolabirala, i ljekari nisu uspjeli da je reanimiraju.

Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, potvrdila je za Blic da se danas dogodio tragičan slučaj u kovid ambulanti.

– Djevojka stara 24 godine je u pratnji pratioca, jer je bolovala od cerebralne paralize i bila je vezana za invalidska kolica, došla kako bi se testirala. Ona je već nekoliko dana imala visoku temperaturu. Antigenski test je pokazao da je negativna, pa je urađen PCR test. Odmah nakon toga njoj se slošilo, kolabirala je i nažalost naši ljekari nisu mogli da je spasu, iako su sve učinili – rekla je Krčevinac.

Ona kaže da će se nakon analize PCR testa znati da li je djevojka bila zaražena koronavirusom. Krčevinac kaže da je ovaj slučaj ogroman stres i za porodicu i za zaposlene u kovid ambulanti.

Direktorka Doma zdravlja nam je rekla da se djevojka prvi put danas javila, kako bi se testirala na koronavirus.

Ovo je drugi smrtni slučaj u kovid ambulanti u posljednjih nedjelju dana.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79