Srbija: Gužve na granici sa Bugarskom u sezoni odmora

U jeku sezone godišnjih odmora, automobili na graničnim prelazima često čekaju satima da napuste Srbiju. Ekipa Anadolu posetila je granični prelaz Gradina prema Bugarskoj gde je u dugoj koloni automobila zatekla uglavnom turske državljane na putu iz evropskih zemalja ka Turkiye.

Vozači i putnici zatečeni u kolonama šetaju pored svojih automobila i prebrojavaju vozila ispred sebe. Strpljivi su jer drugog izbora, kažu, nemaju. Sinoć su do kontrole na srpskom prelazu morali da čekaju oko sat i po, a zatim u gužvi u međuprostoru do ulaska u Bugarsku još i duže.

Prema poslednjem saopštenju Auto-moto saveza Srbije na osnovu informacija Uprave granične policije, na izlaz iz Srbije na Gradini čeka se pola sata, ali se u saopštenju naglašava da tome treba dodati i vreme koje se provodi na bugarskim terminalima, što dodatno povećava ukupno vreme zadržavanja.

Iako su tokom jučerašnjeg dana kolone teretnih vozila bile veoma duge, vreme čekanja za putnička vozila i teretnjake danas je jednako.

Kako pokazuje poslednje saopštenje AMSS, na izlaz iz Srbije se ni na jednom graničnom prelazu ne čeka duže od 30 minuta, ali je izvesno da će se to promeniti u predstojećim danima vikenda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79