Srbija: Troje djece visi dok autobus juri, najmlađa djevojčica ima oko 3 godine

Snimak koji ledi krv u žilama kruži društvenim mrežama, a na snimku se vidi troje djece kako se “voze” na braniku autobusa GSP Beograd, najverovatnije negde na Čukarici.

Da sve bude gore, dječak, koji na nogama ima rolere, spušta ih na asfalt i pravi se važan, dok djevojčica pored njega, ustaje i gleda unutra, najvjerovatnije u zapanjene putnike. Treći “slijepi putnik” je djevojčica od svoje 2-3 godine.

Tragedija u najavi izbjegnuta je čistom srećom, jer da je neko od djece palo, njegaova sudbina bila bi zapečaćena, piše Kurir.

Stručnjak za saobraćaj Milan Božović, gostujući u emisiji “Puls Srbije” komentarisao je ovaj jezivi slučaj.

– Ne znam kako bih reagovao da sam ja to vidio. U problemu je vozač autobusa, on ne može da vidi šta se dešava na zadnjoj strani autobusa. Ukoliko se dogodi nesreća on će proći kroz neke istražne radnje i bio bi u problemu. Šta bi radio čovjek, vozač iza autobusa, ukoliko bi, ne daj bože, jeca pala koji bi njihov put bio. Vozač pored autobusa je možda trebalo da signalizira vozaču autobusa da stane, ali i tu mora da se pazi – kaže Božović.

Po njegovim riječima, to je vrlo nezgodna situacija i postavlja se pitanje šta uraditi da ne dođe do neželjenog ishoda.

– Mi vidimo troje djece. Mala devojčica nema tri-četiri godine. Dječko je na rolerima. Kočeje, bilo okoja promjena pravca, pomeranje autobusa, sve to može uticati na pad djece, Zadnje strane su od plastičnih materijla, pitanje je da li će se odlomiti zadnja strana ili branik autobusa. On ne služi da se neko drži za to mjesto – objašnjava Božović.

  Drama u Novom Sadu: Dvoje mrtvih u požaru u fabrici

– Ovo je slučaj sa djecom, imali smo slučaj sa migrantima, koji se podvuku za kamion ili autobus i vise na tim instalacijama da bi prešli granicu ili neku kontrolu. Porodica je odgovorna z aponašanje učesnika u saobraćaju, ovo je trebalo da se rešava na nivou porodice – naglašava Božović..

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

/>

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79