Foto: Filip Plavčić – Telegraf
Srbijanac se raznio eksplozivom: Detonacija od tri kilograma uništila dio zgrade

Srbijanac se raznio eksplozivom: Detonacija od tri kilograma uništila dio zgrade


U centru Smedereva sinoć oko 20.35 sati odjeknula je snažna eksplozija koja je izazvala veliku paniku među stanovnicima tog područja. Na prvi pogled, vjerovalo se da je uzrok eksplozije plinska boca, što nije neuobičajeno. Međutim, naknadno se otkrilo da je uzrok bio mnogo ozbiljniji i dramatičniji.

Prema nezvaničnim informacijama Telegraf.rs, eksploziju je uzrokovao vlasnik stana, Đorđe A., koji je aktivirao eksploziv ispred ulaznih vrata svog stana. Incident se dogodio nakon što su stanari koji su iznajmljivali njegov stan odlučili promijeniti bravu na ulaznim vratima i odbili mu otvoriti vrata.

Detalji događaja su šokantni, s obzirom na to da se sumnja da je Đorđe koristio najmanje tri kilograma čistog eksploziva. Eksplozija je prouzrokovala značajnu materijalnu štetu, a stanovi na više spratova su bili teško oštećeni. Šteta je znatno ozbiljnija od one koju bi prouzrokovala obična plinska boca.

Stanari zgrade brzo su reagirali i evakuirali se, no neki od njih suočavaju se s potpunim uništenjem svojih domova. Ozlijeđeni su se obratili hitnoj medicinskoj pomoći, a među njima je i pas Aleksandra Kojšora, stanara koji je živio ispod stana u kojem je došlo do eksplozije, a njegova noga je ozlijeđena od siline detonacije.

Nakon eksplozije, na mjesto događaja odmah su stigle brojne policijske ekipe i hitna pomoć. Cijelo područje oko zgrade bilo je blokirano dok su se službenici trudili riješiti situaciju i pružiti potrebnu pomoć ozlijeđenima. Srča i dijelovi zgrade raspršeni su svuda po ulici, svjedočeći o dramatičnom događaju koji se odvio u samom centru Smedereva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija