Srbin prodaje novčanicu od 1.000 dinara za 2.000 dinara: “U odličnom je stanju”

Ljudi svašta kupuju i prodaju, ali jedan oglas posebno je privukao pažnju i sada o njemu svi pričaju. “1.000 dinara, 2006. godina, 2.000 dinara, fiksno, u odličnom stanju”, glasi oglašena ponuda koja je izazvala čuđenje i lavinu komentara na društvenim mrežama piše Blic.

1.000 dinara je oko 16 KM

“Genije otkrio način da se obogati”, navodi se u objavi na Reditu, gde je podijeljena i fotografija ovog oglasa. Mada, dodaje korisnik ove društvene mreže, “moguće da stvarno vrijede iz jer je iz 2006 godine”.

“E… napisao da je fiksno. Mislio sam da mu ponudim 1000 dinara za ovo”, krenuli su komentari.

“Daj mu dvije po 500 iz 2007”, nadovezao se drugi.

Jedan korisnik Redita piše, međutim, da je u pitanju ozbiljno kolekcionarstvo.

– Riječ je o kolekcionarstvu koje se zove notafilija. Odnosno sakupljanju papirnog novca. Fokus je na novčanicama koje su nove kao i da nisu bile u opticaju. A na osnovu godine izdavanja, potpisa i serijskog broja, zavisi i cijena. Postoje i precizno utvrđene kategorije, najbolje su UNC (one koje nisu ni bile u opticaju). Novčanica koja je već presavijena nema istu vrijednost – napisao je ovaj korisnik.

Drugi takođe “objašnjavaju” da je “ovo novčanica sa potpisom Radovana Jelašića i još uvijek je u opticaju”, te da ne vrijedi tražene pare.

“Da je sa potpisom Kori Udovički mogao bi da dobije traženu vrijednost jer je rjeđa, boja je intenzivnija i prodaje se iako i ona važi u opticaju”, dodao je ovaj korisnik Redita.

Ipak, mnogi su nastavali da se šale, pa tako jedan komentariše: “Pajo imam strašan plan za biznis…”, “Biznis mag”…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79