Srbin uhapšen u Španiji zbog krijumčarenja kokaina: Upucao muškarca i bacio tijelo u more

Srbin uhapšen u Španiji zbog krijumčarenja kokaina: Upucao muškarca i bacio tijelo u more


Pripadnici španske policije uhapsili su grupu osumnjičenu za trgovinu kokainom na brodu koji je plovio iz južne Amerike, nakon što je jedan od njih, srpske nacionalnosti, pucao i ubio jednog od članova posade, a preostale osobe uzeo kao taoce, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

Član posade srpskog porijekla je, kako se navodi, pucao kako bi preuzeo kontrolu nad čamcem, ubivši jednog muškarca i bacivši njegovo tijelo u more, dok je ostale osam članova posade uzao kao taoce.

Operacija, koja se odigrala prošlog novembra, ostala je u strogoj tajnosti. Policija je sprovela istragu o kriminalnoj organizaciji koja je namjeravala unijeti 2.3 tone kokaina iz Južne Amerike u Španiju preko tegljača.

Članovi zajedničkog tima sa Službom carinskog nadzora identificirali su matični brod “Sea Paradise”, koji je čekao drugi brod za prebacivanje droge.

Nekoliko sati prije planiranog ukrcavanja, agenti su saznali da je jedan od članova posade tegljača, srpskog porijekla, oteo ostatak posade.

U pokušaju preuzimanja kontrole nad čamcem, osumnjičeni je pucao i ubio jednog od članova posade, bacivši njegovo tijelo u more. Uslijedila je operacija u kojoj je interventni tim, nakon višečasovnih pregovora na otvorenom moru, uspio uhapsiti kidnapera i preostalih osam članova posade.

Ova operacija se odvila u vodenom području Atlantika, blizu Kanarskih ostrva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija