Fotografija je ilustrativnog karaktera i ne opisuje događaj iz teksta
Srđan Malbašića pijan sa 2,95 g/kg usmrtio motociklistu Borislav Adamović

Srđan Malbašića pijan sa 2,95 g/kg usmrtio motociklistu Borislav Adamović


Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo optužnicu protiv Srđana Malbašića zbog saobraćajne nereće u kojoj je poginuo Borislav Adamović

Okružni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Srđana Malbašića jer je pijan, sa 2,95 g/kg u organizmu, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo motociklista Borislav Adamović.

Stravična nesreća se dogodila 6. juna 2020. u mjestu Međuvođe na magistralnom putu Kozarska Dubica – Prijedor. Malbašić je pijan vozio “golf 2” i oduzeo pravo prvenstva motociklu “honda” kojim je upravljao Adamović.

Usljed toga došlo je do sudara nakon kojeg je Adamović pao s motora i na mjestu ostao mrtav piše Una.

U optužnici se navodi da je Malbašić sudar prouzrokovao u “stanju prepitosti” sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,95 g/kg. On je “golfom” išao lokalnim putem iz pravca Čelebinaca prema raskrsnici sa magistralnim putem Prijedor – Kozarska Dubica. Dolaskom na raskrsnicu nije propustio motocikl “honda”, koji je dolazilo s njegove desne strane, a koji se iz Prijedora kretao prema Kozarskoj Dubici.

“Iako je bio svjestan da takvim postupanjem može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost život ljudi, on je pristao na nastupanje zabranjene posljedice. Usljed toga u zoni raskrsnice je došlo do udara prednjeg točka motocikla “honda“ u desnu bočnu stranu automobila”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je usljed udara došlo do rotacije “golfa” na putu, dok se motocikl odbio i pao na desni bok, što je dovelo do Adamovićevog pada.

Adamović je zadobio povrede u vidu potpunog presjecanja grkljana i jednjaka, rastave vratnog dijela kičmenog stuba između VI i VII pršljena, preloma lijeve nadlaktice u gornjoj trećini, preloma desne ključne kosti, preloma rebara sa lijeve strane od VI do XI rebra i potpune rastave preponskog spoja. Usljed poremećaja disanja, do kojeg je došlo zbog potpunog presjecanja grkljana Adamović je na licu mjesta preminuo”, navodi se u optužnici.

Malbašiću je na teret stavljeno krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je zakonom zaprijećena kazna od tri do 15 godina zatvora.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija