Srđan Mandić za 70.200 KM naručio web stranicu općine Centar

Cijena izrade web stranice u BiH prema običnoj pretrazi na internetu košta od 500 do 6000 KM s obzirom na kompleksnost web stranice.

Tako je za potrebe Grada Mostara, za izradu web stranice civilne zaštite i vatrogastva, gradonačelnik Mario Kordić dodjelio ugovor privatnoj kompaniji u decembru 2022. po cijeni 6.914,00 KM sa PDV-om.

Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu izradu web stranice platila je 4700 KM sa PDV-om, Televizija Kantona Sarajevo sa direktoricom Duškom Jurušić izradu web stranice platila je 3.000,00 KM bez PDV-a. Izrada web stranice Fakulteta tjelesnog odgoja koštala je 3.480,00 KM, prenosi portal Sarajevodanas.

Međutim web stranica Općine Centar košta 70.200,00 KM. Radi se o izradi nove web stranice sa interaktivnim modulima, a kompanija koja vrši izradu stranice Promotim vršila bi usluge podrške 3 godine. Argument da su općinske stranice posebne i drugačije trebala bi da zna administracija Općine Ilidža koja je u planu javnih nabavki predvidjela za izradu web stranice općine samo 6.000,00 KM.

Sarajevo gas je svoju interaktivnu web stranicu (sa mogućnošću provjere stanja računa korisnika) nadogradio za 5.800,00 KM u februaru 2021.. Dakle i nadogradnja web platforme ne može biti deset puta više, prenosi Sarajevodanas.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić (NS) ugovor je dodijelio jednom ponuđaču i to Promotim d.o.o. iz Sarajeva u julu 2022. za preko deset puta veći iznos.

Ista firma izradila je web stranicu KJKP Radu, za 22.000,00 KM. Direktorica Vera Arnautović (NS) potpisala je ugovor za izradu web stranice za potrebe KJKP Rad u julu 2022. U isto vrijeme potpisivanje ugovora sa Općinom Centar.

Ista firma za dodatne usluge na web stranici KJKP Toplane potpisala je ugovor na iznos od 5.850,00 KM bez PDV-a sa vd direktorom Sejfom Ušanovićem.

Iako za Promotim u ugovorima se pojavljuje Ranko Tankosić, osnivač i vlasnik firme je Aldi Halilović, nekadašnji vođa mladih foruma SDP-a.

Sarajevodanas piše da je razumljivo zašto svim silama, klikovima i lajkovima potrebno očuvati načelnika Mandića od opoziva, kako bi građani općine Centar imali što kvalitetniji virtuelni život, dok je realnost sačuvana za načelnikove stranačke kolege.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79