Šta je Osmica tajno palio 2 dana pred odlazak iz OSA-e?

Svugdje u svijetu, u najmanjoj, najnebitnijoj državi, u dikatorskim zemljama vijest dana bi bila da je direktor Državne obavještajne službe nakon isteka mandata, nakon smjene, odlazeći spalio dokumentaciju, tajnu, javnu, ličnu – šta li.

Taj nevjerovatan čin je obavio Osman Mehmedagić Osmica, doskorašnji prvi čovjek OSA-e. To je nevjerovatno, nestvarno, nemoguće.

Toliko od novinara… ostalo u ovoj najavi bi trebalo da dopune tužitelji.

Podsjećamo Osmica zvanično više nije direktor OSA-e. Džuvo je novi šef.

Novi saziv Vijeća ministara BiH danas je održao treću vanrednu sjednicu u Sarajevu. Naime, sjednica je održana samo sa jednom tačkom dnevnog reda. To je razrješenje i imenovanje generalnog direktora, zamjenika generalnog direktora i glavnog inspektora Obavještajno-sigusnosne agencije BiH (OSA BiH).

Osman Mehmedagić Osmica od danas je i zvanično razrješen dužnosti i nije više generalni direktor. Na mjesto šefa OSA-e imenovan je Almir Džuvo. Džuvo je bio generalni direktor OSA-e do 2015. godine. Nakon toga je imenovan za ambasadora BiH pri misiji NATO-a u Briselu.

Za Džuvinog zamjenika imenovan je Risto Zarić, a za glavnog inspektora Damir Bevanda.

Nema više “Osmice”: Danas mu bio zadnji radni dan

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79