Šta je radio agent OSA-e Kalimero kod direktorice KCUS-a?

Šta je radio agent OSA-e Kalimero kod direktorice KCUS-a?


Agent OSA-e Kalimero snimljen kako izlazi iz Kabineta Sebije Izetbegović!?

Očito vrlo aktivni obavještajac Edin Alađuz, poznatiji kao Kalimero, danas je snimljen kako izlazi iz zgrade gdje je Kabinet direktorice KCUS-a.

Kalimero je od ranije poznat kao imitator koji se volio oblačiti kao žena. U OSA-u je doveden prije nekoliko godina.

I to odlukom direktora Osmana Mehmedagića. Inače je prijatelj sa direktorovom suprugom

Navodno se on uglavnom angažira za da obavlja poslove za SDA, pa ga je tako Elmedin Konaković nedavno optužio da ga je pratio u Beogradu.

Čitaoci Raporta, javili su nam da je Kalimero danas viđen kako ulazi u zgradu gdje je Kabinet Sebije Izetbegović. Snimljen je na izlazu.

Nije jasno zašto je agent OSA-e bio kod direktorice KCUS-a piše Raport.

Konaković tvrdi da ga je Kalimero sa partnerom pratio po Beogradu

U Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića večeras je gostovao Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde.

U toku gostovanja, Konaković je potvrdio da je s porodicom bio u Beogradu a da su ga tamo pratile službe OSA-e po nalogu njihovog direktora Osmana Mehmedagića Osmice. Kao što je zabilježio Konaković pratio ga je Edin Kalimero sa partnerom.

“Da bi me povezali sa nekim privrednicima koji finansiraju NiP, nekim prljavim parama i poslali su ljude iz OSA-e da me prate. Došao sam s porodicom u Beograd. Poslali su ljude, Kalimera uposlenika Obavještajno sigurnosne agencije kojeg sam slikao dok me slika. Slikao sam uposlenika OSA-e dok me slika.

Taj svijet Šilja i Kalimera želi da upravlja ovom zemljom. Mi to ne damo. Kalimero je zabavljač bosanskohercegovački koji je pod odlukom direktora OSA-e u odjel za tajna praćenja. Sa njim na slici je još jedan njegov kolega. Drugi uposlenik koji se na slici vidi ljut ko puška jer sam ga slikao dok me slika”

Gdje si ti bio?

Sa porodicom za vikend u Beogradu. Pošalju ljudi dva uposlenika OSA-e koje sam sreo na izlasku iz jednog shopping centra na Kalemegdanu, tamo gdje vodim dijete u park. I čovjek dolazi slika moju sestru, mog zeta, mene moju suprugu i moju kćerku. Ja slikam njega. I obratim se OSA-i. Ako vi mene pratite po nalogu Tužilaštva… ima odjel kontrole OSA-e, pozivam tog inspektora još mi nije odgovorio. U skladu sa zakonom sam prijavio da OSA troši novac na praćenje mene i moje porodice.

Oni misle da će tamo sresti neke bogate Ruse koji nas finansiraju. Pokušavaju mi napakovati pranje para. To su bolesni umovima, kojima se ruši svijet, pada kula od karata. – tvrdi Elmedin Konaković

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija