Šta kažu Belivuk i Miljković o svojim likvidacijama: “Brate, svako je hvatao svog”

 

Optužene vođe organizovane kriminalne grupe, Veljko Belivuk i Marko Miljković, ponovo će sutra biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK), od strane crnogorskih istražnih organa, saznaje Nova.rs.

Sumnjiče se za tri likvidacije – Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mileta Radulovića, a glavni dokaz protiv osumnjičenih vođa navijačke grupe “Principi” su dopisivanja putem “Skaj” aplikacije.

Kako je Belivuk likvidirao Damira Hodžića i Adisa Spahića

Pored Belivuka i Miljkovića biće ispitan i Nebojša Janković.

Ključni dokaz

Crnogorsko tužilaštvo sumnjiči Belivuka i Miljkovića da su ilegalnim putem prošle godine ušli u Crnu Goru, gdje su likvidirali Damira Hodžića i njegovog šuraka Ratka Živkovića. Sumnjiči se da je Ratko Živković žrtve namamio u kuću u Spužu, gdje su one potom likvidirane.

Događaji za koje se sumnjiče Belivuk i njegovi prijatelji realitirani su u drugoj polovini 2020. godine, kada su Veljko Belivuk i NN lice formirali kriminalnu grupu na teritoriji Crne Gore, sa ciljem da izvrše teška krivična djela.

Belivuk se sumnjiči da je odmah pucao u glavu Hodžiću. Jedan od ključnih dokaza protiv njega pribavljen je putem aplikacije “Skaj”, kada je Belivuk poslao glasovnu poruku preko kriptovanog telefona svojim prijateljima.

– Brate, i Zemo i Hel (kako su im bili nadimci na Skaj telefonima prim. aut) i svi su dobro odreagovali, to ne može uopće da se komentariše, svako je hvatao svog, meni je zapao Kasap, Kratos je hvatao zeta, Hel je hvatao Mileta, to što je Kasap imao utoku i potegao, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promijeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopće nisam htio da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli u grupi, ako se vidi i potegne odmah da da puca – rekao je Belivuk.

Negirali krivicu

Drugi čovjek do Belivuka: “Budimir je sjekao dijelove tijela svog kuma”

– Brate, to nema šta tu da se pravdamo – dodao je Belivuk, navodi se u istrazi protiv pomenutih lica.

Sa druge strane, Mile Radulović zvani Mile Kapetak je najprije kidnapovan, a potom i likvidiran. Tada je kidnapovan i Mile Radulović zvani Mile Kapetan i odveden na nepoznatu lokaciju, gdje je i likvidiran.

Tragove su, kako se sumnja, uklonili tako što su oprali unutrašnje zidove kuće i mijenjali su podove.

Podsjetimo, Belivuk, Miljković i Janković bi trebalo da sutra budu saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal, pa nalogu crnogorskih istražnih organa. Ovo je drugi put da se saslušavaju od strane crnogorskih istražnih organa. Prošli put su saslušani uz prisustvo crnogorskog tužioca Saše Čađenovića.

Inače, Belivuk, Miljković i Janković su tada negirali krivicu, a kako su istakli, detaljnu odbranu će iznijeti kada budu dobili sve spise, s obzirom da je dotad stigla samo naredba o sprovođenju istrage.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79