Šta o otmici Turčina kažu mještani sela kod Zenice?

Mještani sela Kovanići šokirani su saznanjem da je njihov komšija Dževad Sadrija više od pet dana u kući držao četiri državljanina Turske, koji su bili u turističkoj posjeti, ali su dodali da je odranije bio poznat kao nasilnik, što je potvrđeno i iz zeničke policije.

U Kovanićima je danas mirno, a mještani koji su razgovarali s nama nisu imali nikakva saznanja niti su primijetili da se nešto dešava proteklih dana s obzirom na to da je kuća, u kojoj je Sadrija držao turiste Turske, poprilično udaljena od centra sela.”Ne znamo ništa, ovo je centar sela, a njegova kuća, gdje je navodno držao te turiste, je u brdu, gdje su nekada bile srpske kuće. I ranije je on pravio probleme po selu, udarao mještane i uništavao imovinu”, kazao nam je jedan mještanin kojeg smo zatekli pored škole.

Drugi su ipak šokirani informacijom te su dodali da su sve pročitali na portalima.

“Ovo je velika sramota za selo”, kazala je mještanka Kovanića kod Topčić Polja.

Mještani su kazali da je akcija hapšenja provedena sinoć, kada su policijske patrole otišle do kuće u kojoj je Sadrija držao zavezane turiste iz Turske, a istraga o cijelom događaju je još uvijek u toku s obzirom na to da je sinoć nakon hapšenja obavljen i uviđaj.

Kako saznajemo, turisti iz Turske su prijavljeni u Sarajevu, a kako su došli do zabačenog sela u Kovanićima kod Topčić Polja još nije poznato. Državljani Turske od jutros su u MUP-u ZDK, gdje daju izjave o ovom događaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79