Šta se dešava u Srebrenici? Specijalci se raspoređuju i po šumama, Despoti na ulici

Veliki broj pripadnika MUP-a RS se trenutno nalazi u Srebrenici.

Podsjetimo, danas će se u Srebrenici održati sjednica Vlade RS.

MUP RS je iz nekog razloga u Srebrenicu danas poslao kombije pune žandarmerije, ali i Despote.

Specijalne jedinice MUP-a RS raspoređuju se u blizini Srednjoškolskog centra u Stebrenici, a kako vidimo na slikama, neki su raspoređeni i u šumi.

Pojačano je i osiguranje Memorijalnog centra.

“Došli smo u Bratunac i Srebrenicu da skrenemo pažnju na historijsku nepravdu učinjenu srpskom narodu. Svjetski moćnici i naši susjedi potpuno zanemaruju da je u zločinima muslimana na ovim prostorima poginulo 3500 Srba, za što niko nije odgovarao”, izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik.

Ogromno prisustvo policije u i oko Srebrenice potvrdio je i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica Potočari.

“Policijski punkt, kombi pun žandarmerije, 300 metara od kuće. Moja kuća je nekih 15 kilometara od Srebrenice gdje će se danas održavati sjednica Vlade RS-a. Barem jedan oklopni transporter na putu Srebrenica-Potočari, “Despoti”, sve sile što imaju su danas dovukli ovdje. Mi sad, kao, treba da se prepadnemo”, napisao je Suljagić na društvenoj mreži X.

Srebreničani su za Faktor rekli da se iznad njihovog grada mogao vidjeti i avion koji je kružio 7-8 minuta, nije poznato o kakvom i čijem avionu se radi.

Podsjetimo i to da danas Generalna skupština Ujedinjenih nacija u New Yorku odlučuje o Reozoluciji o genocidu u Srebrenici.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79